Arhitecții sunt oameni creativi care sunt calificați pentru proiectarea și planificarea spațiilor arhitecturale pentru zone publice și private. Ei proiectează atât spații interioare, cât și exterioare. Un arhitect este cel care conceptualizează aspectul complet al clădirii și, de asemenea, se asigură că designul este funcțional, economic și se potrivește nevoilor clienților.

Un arhitect ar trebui să dețină o diplomă universitară cu experiența practică supervizată de anumiți ani. După ce au primit o diplomă de licență în arhitectură, fie pot face stagiu în orice firmă de arhitectură sau construcții, fie pot primi o diplomă de master în arhitectură. Arhitectul trebuie să dețină licența pentru prestarea oricăror servicii de arhitectură. Ar trebui să-și mențină abilitățile pentru a reuși în această ocupație.

Case de vanzare Dambovita

Un arhitect autorizat cu experiență relevantă poate prelua procesul de proiectare a întregului proiect. Un arhitect poate ocupa funcțiile de conducere și de supervizare în marile firme de arhitecți sau poate chiar să înființeze propriile firme pentru a presta servicii.

Diferite tipuri de arhitecți – Alegeți cel mai bun

Arhitecții sunt profesioniști pregătiți care proiectează spațiile din spații publice și private. Lucrările unui arhitect pot fi clasificate în diferite moduri. Această clasificare se face în funcție de domeniul în care lucrează.

Există diferite tipuri de arhitecți în funcție de domeniul lor de activitate, acestea sunt arhitect rezidențial, arhitectul comercial sau public, arhitectul peisagist și arhitectul verde.
Arhitecții rezidențiali sunt acei arhitecți care se concentrează în principal pe proiectarea de locuințe frumoase ale proprietarilor casei.

Arhitecții comerciali sau publici sunt cei care proiectează clădiri publice, cum ar fi centre comerciale, biblioteci, facilități guvernamentale și multe altele.

Peisagiştii sunt cei care proiectează spaţiul exterior în contextul drumurilor şi clădirilor. Arhitecții verzi sunt cei care construiesc clădiri verzi – clădiri care sunt prietenoase cu mediul și se concentrează pe utilizarea surselor regenerabile de energie.

Diferența dintre arhitect și designer de interior

Arhitectul vs designer de interior a fost întotdeauna un punct contradictoriu atât pentru proiectare, cât și pentru domeniul academic. Arhitecții și designerii de interior sunt amândoi profesioniști înalt pregătiți și au cunoștințe precise despre principiile arhitecturale.

O viată perfectă începe cu o casă perfectă

Un arhitect proiectează structura completă care urmează să fie construită peste șantier și nu trebuie să se amestece cu amenajările interioare ale structurii, în timp ce un designer de interior lucrează la părțile interioare ale clădirii.
Stilurile de lucru ale arhitectului și ale designerului de interior sunt complet diferite. Un arhitect face un program de planificare a modului în care ar fi proiectată structura ținând cont de nevoile și recenziile clientului, în timp ce un designer de interior lucrează în funcție de spațiul disponibil în structură și încearcă să o furnizeze cu abilitățile sale creative.

Arhitectul este responsabil pentru proiectarea și corectitudinea clădirii. Designerul de interior poate sugera modificări structurale la pereți, ferestre, mobilier etc.