Păstrarea casei tale în condiții de siguranță de la daune în caz de dezastre naturale cum ar fi furtunile de vânt este o prioritate poate chiar numărul unu pentru mulți proprietari de case.

Pregăteste casa ta pentru orice dezastre care pot apărea si citeste articolele din Case Perfecte Romania, aici vei gasi sfaturi utile pentru orice propietar de locuinta, un blog unde ve-ti localiza de asemenea oferte imobiliare si cele mai bune echipe de constructori de case la cheie, case oferite cu programul prima casa si case la cheie cu plata in rate, dezvoltatori imobiliari si agentii imobiliare din Romania. Furtunile pot aduce daune extinse nu numai la acoperiș, ci pe întreaga proprietate. Ca proprietar, ar trebui să vă concentrați mai mult pe consolidarea acoperișului, deoarece este una dintre cele mai esențiale părți care influenteaza pe deplin menținerii casei protejate de astfel de furtuni.

Cele mai bune practici de a pregăti acoperișul

De ce? deoarece este elementul din casa ta, este cel mai expus la vânt, grindină, și ploaie. În urma acestor cinci sfaturi asigurați-vă că acoperișul dvs. rămâne solid în caz de furtună.

1. Curățați jgheaburile

Jgheaburile sunt adesea locul pe care mulți oameni îl trec cu vederea. Cu toate acestea, jgheaburile se pot înfunda cu ușurință. Acestea sunt sistemele de drenaj ale acoperișului, deci trebuie să vă asigurați că nu au frunze și resturi. Resturile care se află pe acoperiș vor ajunge adesea în jgheaburi. Prin urmare, este important să ne asigurăm că jgheaburile sunt libere de toate resturile, mai ales înainte de a veni o furtună mare. Cu cât sunt mai multe resturi, cu atât există mai multă greutate pe jgheaburi și, prin urmare, o șansă mai mare de deteriorare a sistemului de jgheaburi.

Nu uitați că acoperișul vă protejează și fundațiile și că, dacă apa curge direct de pe acoperiș, din cauza jgheaburilor înfundate, aceasta poate provoca daune fundațiilor și altor părți ale proprietății dvs.

2. Consolidați șindrila acoperișului

Consolidarea șindrilei acoperișului asigură că acestea rămân securizate chiar și atunci când furtuni puternice de mare viteză vă lovesc casa. Șindrila slabă care nu este asigurată corespunzător va fi ușor aruncată în aer lăsând acoperișul neprotejat și expus pericolului de prăbușire. Tipurile de șindrilă pe care le utilizați în consolidarea acoperișului pot face o mare diferență într-o furtună. Luați în considerare utilizarea șindrilei de clasă trei sau patru în consolidarea acoperișului, deoarece acestea au fost testate și pot suporta vânturi puternice.

3. Menține copacii

Copacii sunt cunoscuți pentru reducerea vitezei vântului și pot fi de mare ajutor în protejarea acoperișului în caz de furtună. Asigurați-vă că eliminați toate ramurile unui copac mort pentru a preveni orice daune posibile făcute la acoperiș sau acasă. Tunderea ramurilor copacilor la mai puțin de 2 metri de acoperiș împiedică ramurile mari să distrugă sistemul de acoperișuri al casei tale. Asigurați-vă că tăiați sau tăiați copaci care sunt suficient de aproape de casa dvs.

4. Inspectați ventilația și izolația mansardei

Izolarea si ventilatia mansardei camerei dumneavoastra poate ajuta la mentinerea temperaturii interioare si exterioare a acoperisului casei dumneavoastra, ceea ce joaca un rol important in echilibrarea presiunii interioare si exterioare a acoperisului. Un sistem defect de ventilație la mansardă înseamnă un echilibru de temperatură, prin urmare, diferența de presiune interioară și exterioară, care face acoperișul vulnerabil la fisuri și daune. Ventilația adecvată vă va întări șindrila acoperișului, oferind un sprijin suplimentar acoperișului.

5. Repararea scurgerilor de tavan și acoperiș.

Scurgerile de acoperiș și tavan atunci când plouă vă vor slăbi constant acoperișul în timp, ceea ce poate duce la un dezastru mare atunci când are loc o furtună. Repararea scurgerilor asigură etanșarea fisurilor și a găurilor de scurgere care pot slăbi fundația acoperișului. Dacă sunt lăsate nesupravegheate, scurgerile și petele umede se pot transforma în găuri mari în timpul furtunilor mai puternice. Luați în considerare înlocuirea unui acoperiș învechit sau renovarea cu grinzi de susținere pentru a-l face stabil.

Urmând sfaturile de mai sus vă vor ajuta să vă pregătiți și să vă asigurați acoperișul în caz de furtună.